Türkiye’de arıcılık (Fotoğraf 2.106), hemen her yörede gerçekleştirilen bir etkinliktir. Türkiye’de bitki çeşidinin fazla ve bu bitkilerin önemli bir kısmının endemik olması, ülkemizde arıcılığın gelişmesini sağlamıştır. Çam, ayçiçeği, pamuk, turunçgiller, kestane, kekik, adaçayı, geven ve yabani bitkiler arıcılığa elverişli bitkilerin başlıcalarıdır.
Bitkilerin çiçek açma dönemleri ülkemizin her yöresinde farklıdır. Bu durum Türkiye’de göçebe arıcılığın gelişmesine neden olmuştur. Göçebe arıcılık yapanlar, kış dönemini kıyılarda geçirmekte, baharla birlikte ülkemizin dört bir yanına dağılmaktadırlar.

Türkiye’nin bal üretiminde yıllardır, Muğla ve Ordu (Harita 2.26) ilk sırada yer almaktadır. Bu illerin yanı sıra Adana, Aydın, Mersin, Sivas ve Balıkesir de bal üretiminde önemli bir yere sahiptir.

Türkiye’de Hayvancılık
A- Küçükbaş Hayvancılık
- Koyun Besiciliği
- Kıl Keçisi Besiciliği
- Tiftik Keçisi Besiciliği